Drenthe Wandelfestijn

WSV De Tippelaar organiseert in samenwerking met het Drenthe Loopfestijn Klazienaveen op de zaterdag voor het Drenthe Loopfestijn jaarlijks

Het Drenthe Wandelfestijn.

In 2016 heeft Wandelsportvereniging de Tippelaar op verzoek van het Drenthe loopfestijn voor het eerst invulling gegeven aan marathon weekeinde. Het idee ontstond bij de organisatie van het Drenthe loopfestijn om op de tot nog toe lege zaterdag iets neer te zetten wat in lijn lag met het Drenthe Loopfestijn. Al snel ontstond het idee om WSV de Tippelaar te vragen om hier als wandelsportvereniging een nieuw wandel evenement neer te zetten. Na kort intern overleg heeft het bestuur van WSV de Tippelaar besloten om hier gehoor aan te geven.

Vanaf dat moment was het snel schakelen voor WSV de Tippelaar om hier een succesvol wandelfestijn neer te zetten. Routes moesten gemaakt worden voor de 5 afstanden die WSV de Tippelaar wilde uitzetten. Er is gekozen om routes van 5, 10, 15, 20 en 40 KM te maken die in en om Klazienaveen gewandeld werden. De start van alle routes begon bij het Esdal College waarna de routes allemaal in verschillende richtingen opgesplitst werden. Er was geen route die dezelfde kant op wandelde. Wel waren de routes zo opgezet dat elke route een ander deel van Klazienaveen en omstreken kreeg te zien en ook elke route kwam op een bepaald moment door het centrum van het drop en eindigde vervolgens weer bij het Esdal College.

Meer informatie over dit evenement vind u op www.drenthewandelfestijn.nl