Wandelfestijn 2016

WSV De Tippelaar organiseert in samenwerking met het Drenthe Loopfestijn Klazienaveen op zaterdag 28 mei 2016:

1e Drenthe Wandelfestijn.

Dit jaar heeft Wandelsportvereniging de Tippelaar op verzoek van het Drenthe loopfestijn voor het eerst invulling gegeven aan marathon weekeinde. Het idee ontstond bij de organisatie van het Drenthe loopfestijn om op de tot nog toe lege zaterdag iets neer te zetten wat in lijn lag met het Drenthe Loopfestijn. Al snel ontstond het idee om WSV de Tippelaar te vragen om hier als wandelsportvereniging een nieuw wandel evenement neer te zetten. Na kort intern overleg heeft het bestuur van WSV de Tippelaar besloten om hier gehoor aan te geven.

Vanaf dat moment was het snel schakelen voor WSV de Tippelaar om hier een succesvol wandelfestijn neer te zetten. Routes moesten gemaakt worden voor de 5 afstanden die WSV de Tippelaar wilde uitzetten. Er is gekozen om routes van 5, 10, 15, 20 en 40 KM te maken die in en om Klazienaveen gewandeld werden. De start van alle routes begon bij het Esdal College waarna de routes allemaal in verschillende richtingen opgesplitst werden. Er was geen route die dezelfde kant op wandelde. Wel waren de routes zo opgezet dat elke route een ander deel van Klazienaveen en omstreken kreeg te zien en ook elke route kwam op een bepaald moment door het centrum van het drop en eindigde vervolgens weer bij het Esdal College.

De start van dit unieke evenement begon dit jaar met de 40 KM om 7.30 uur waarna vervolgens tussen 9.00 en 12.00 uur de 20 KM kon starten. De 15 KM mocht starten tussen 10.00 en 13.00 uur en de 10 en 5 KM mochten starten tussen 10.00 en 14.00 uur.

De EHBO voor dit evenement werd verzorgd door EHBO vereniging Hart voor EHBO. Met de inzet van deze EHBO Vereniging heeft Haijo Kuiper er voor gezorgd dat op alle rust en controle punten 1 of 2 EHBO’ers aanwezig waren zodat de wandelaars mocht dit nodig zijn hier aanspraak op konden maken. Op de verschillende rust en controlepunten was er tevens de mogelijkheid om een kop koffie of glas fris te nuttigen.

Met 176 wandelaars in totaal kijkt WSV de Tippelaar tevreden terug op een mooi wandelfestijn wat zeker volgend jaar een 2e editie als vervolg zal krijgen. Voorzitter Be van der Kaap en penningmeester/Secretaris Abel-Jan Benjamins hebben bij de organisatie van het Drenthe Loopfestijn al aangegeven volgend jaar zeker weer mee te doen met dit unieke weekend. Met een goed gevoel kijken beide heren uit naar volgend jaar, met een goede aanpak en promotie kan dit evenement alleen maar groter worden.

Een dergelijk evenement kan niet zonder sponsoren en vrijwilligers. Wij zijn hun dan ook enorm dankbaar voor hun inzet en bijdrage en hopelijk tot volgend jaar.