dag 1 29 mei 2017

Vanochtend werd door het KNMI Code geel afgegeven voor heel Nederland.

RTL Nieuws publiceerde een deel van het bericht van de KWBN, er werd alleen gemeld dat de KWBN afraadt om vanavond van start te gaan.

En dan.......    Er ontstaat paniek, scholen die telefoontjes krijgen, contactpersonen die heel veel vragen krijgen, wij als organisatie die heel veel vragen krijgen.

De grote vraag is gaat het vanavond wel door, kunnen we wel starten?

Via jullie, via Facebook en via de directie van de scholen hebben we alle kanalen aangeboord om aan te geven dat we wel willen starten maar het weer in de gaten houden, uiterlijk om 17.00 uur zou een definitief besluit volgen.

Verontruste ouders reageren massaal op Facebook en blijven vragen om een beslissing, iedereen heeft er wel een idee over.

Om 16.45 uur volgt dan via dezelfde kanalen het officiële bericht, we gaan gewoon starten, alleen de 15 KM loopt vanavond 10 KM. Op die manier is iedereen uiterlijk om 20.30 uur binnen, het slechte weer blijft zeker tot 22.00 uur uit.


Eenmaal op het voetbal veld ontstaat er door miscommunicatie toch nog enige verwarring, gaan we nu in eens allemaal maar 5KM lopen en wordt de 10 KM er ook uitgehaald?

Wij als organisatie besluiten dan om alle hoofd begeleiders van de 10 KM naar de bestuurskamer te halen en na overleg met hun wordt er normaal gestart met de 10 KM. Kort daarop starten we ook met de 5KM zodat iedereen weer op tijd binnen kan zijn.


Uiteindelijk blijkt dan dat code geel in ons geval betekend dat de zon schijnt, wel is het ontzettend warm maar er kan gewandeld worden zonder problemen en zonder calamiteiten.

Bij terugkomst op het veld moest er op een andere locatie verzameld worden omdat het hoofdveld voor ons was afgesloten vanwege een bestuursvergadering van VV Klazienaveen.

Dit geeft wat extra drukte op de toegangsweg omdat het niet voor iedereen duidelijk is maar uiteindelijk verloopt het goed.


Wij als organisatie kijken terug op een geslaagde 1e avond en zijn blij dat we toch gestart zijn ondanks de voorspellingen en natuurlijk dat iedereen veilig is binnen gekomen.


Morgen dag 2, dag 2 loopt voor een groot deel door het bos, hou daar rekening mee. Zorg voor dichte schoenen en controleer na de wandeling goed op teken beten.


Voor nu bedankt voor vandaag en tot morgen.