dag 2 30 mei 2017

Vanavond dag 2 van de avondwandel4daagse 2017.

Geen code geel dit keer, ook geen regen en zeker ook niet te warm. Het was prima wandel weer.

 

Vanavond was de Rabobank aanwezig om aan elke wandelaar zweetbandjes uit te delen, de Rabobank heeft dat aangeboden om iedereen een leuk aandenken aan de wandel4daagse te geven. Natuurlijk wordt door ons en wij hopen ook door jullie zeer gewaardeerd. De Rabobank had dit gisteren al willen aanbieden maar vanwege logistieke problemen met het vervoer van de leverancier is dit tot grote spijt van de Rabobank niet gelukt. Even leek het er op dat het vandaag ook niet zou lukken maar uiteindelijk kwam om vanmiddag aan het einde van de middag toch de bestelling nog aan bij de bank zodat ze vanavond konden worden uitgedeeld. Wij als organisatie bedanken de Rabobank namens alle wandelaars voor dit mooie gebaar.

 

Ging gisteren de start van de 10 en 5 km wat hectisch en wellicht chaotisch, vandaag hebben wij geprobeerd dit wat beter te organiseren en dit is redelijk gelukt, mede dankzij de medewerking van jullie natuurlijk. Vandaag gingen de routes voornamelijk door het bos en langs het Koning Willem Alexander pad. Wij hebben met deze route al positieve ervaringen en ook vandaag hebben wij geen negatieve geluiden gehoord.

 

Tot slot nog even een paar formaliteiten.

Vandaag kregen wij een telefoontje van een bewoner langs de route dat er met drinken over geparkeerde auto’s is gegooid en dat er zelfs kinderen ruitenwissers hebben willen uitzetten maar dat dit door ingrijpen van de bewoners is voorkomen. Dit kan niet de bedoeling zijn en wordt ook niet geaccepteerd, niet door ons en wij nemen aan ook niet door jullie. Helaas weten wij niet om welke groep of groepen het gaat, maar in het algemeen geldt natuurlijk blijf van andermans eigendommen af, respecteer elkaar en ook de toeschouwers.

 

De start tijden zijn 17.45 uur voor de 15km, 18.00 uur en 18.15 uur voor de 5 km, dit zijn vaste tijden waarop wij zijn ingespeeld en waarop er ook verkeersregelaars en EHBO wordt ingezet. Het is niet de bedoeling dat er eerder gestart wordt tenzij er uitdrukkelijk toestemming is van de organisatie.

 

De startkaarten worden opgehaald door 1 persoon van de school of groep en uitgedeeld aan de teamcaptains van de groepen, de kaarten blijven bij de groep en worden bij de start op het veld door ons afgetekend. Na binnenkomst worden de kaarten weer verzameld door 1 persoon en naar het starbureau terug gebracht.

We starten per afstand eerst de individuelen en vervolgens de scholen en groepen, het is de bedoeling dat we op volgorde van startnummer vertrekken en niet door elkaar gaan lopen zodat de scholen per afstand en groep in ieder geval bij elkaar kunnen starten en blijven.

 

Afval gooien we niet op straat of in tuinen en/of struiken maar bewaren we tot we onderweg een vuilnisbak tegen komen of anders tot we weer op het veld zijn. Op het veld staan in totaal 16 containers dus voldoende om het afval te verzamelen.

 

Bedankt voor jullie medewerking en wederom een geslaagde avond, in totaal zijn er dit jaar 1.319 wandelaars die samen met ons genieten van een mooie avondwandel4daagse.

 

Tot morgen