dag 3 31 mei 2017

Vanavond alweer de 3e avond, nog 1 avond te gaan en dan zit het er al weer op voor 2017.

Wij kijken nu al terug op een geslaagde avondwandel4daagse met in totaal 1325 wandelaars en fantastisch weer.

 

Vanavond gingen de routes wederom door het bos en langs het Willem Alexander pad alleen vanaf andere richtingen dan gisteren.

De paden in het bos waren vanavond gevarieerd, sommige wat smaller dan anderen. Soms moest er zelfs achter elkaar worden gelopen ipv naast elkaar.

Toch was iedereen positief en dat horen we graag. Helaas hadden we net iets te weinig geschreven routes van de 5 km en de link van de website was verdwenen.

Inmiddels is de link op de website weer toegevoegd en staan de geschreven routes weer online.

Er was even een druk stukje op de route, iedereen kwam vanaf het fietspad aan de Mr. Ovingstraat en moest vervolgens nog een stukje rechtdoor langs deze drukke straat om vervolgens Rechts de noorderkeerkring in te gaan. Iedereen werd daar geïnstrueerd door de verkeersregelaar om op de stoep verder te wandelen met de begeleiders aan de buitenkant. Iedereen gaf daar goed gehoor aan en alles is dan ook zonder problemen verlopen, onze complimenten daarvoor.

 

Vandaag kwamen er wel wat klachten over het feit dat er gisteren geen verkeersregelaars op de 10 KM stonden wanneer jullie het bos uitkwamen en de herenstreek moesten oversteken en dat er geen verkeersregelaars bij de rotonde in Nieuw Dordrecht stonden.

De verkeersregelaars op de herenstreek stonden er wel, wanneer de geschreven route werd gevolgd stonden er verkeersregelaars op de herenstreek, de route in kaartvorm klopte niet met de geschreven route waardoor sommige wandelaars op een ander punt uit het bos kwamen en daar stonden inderdaad geen verkeersregelaars.

De rotonde in Nieuw Dordrecht is een voorrangsrotonde dus daar hadden de wandelaars voorrang en vanwege uitval van enkele verkeersregelaars hebben wij als organisatie moeten besluiten om daar geen verkeersregelaar bij te zetten.

 

Vanavond bij terugkomst kwamen er wat opmerkingen dat sommige ranjaposten niet erg handig waren opgesteld waardoor groepen er niet goed langs konden en zelfs verkeerd zijn gegaan.

Wij komen op de evaluatieavond terug op de ranjaposten.

 

Morgen is dan de laatste dag, eerst even wandelen en dan vanaf het opstel veld achter de gymzaal in de voeghoutenstraat vertrekken met alle 1325 wandelaars onder begeleiding van 3 fanfare korpsen.

Morgen staan alle ranjaposten op het opstel veld en niet daarbuiten, dus ook niet onderweg op de route. Tevens hebben wij 2 mobiele toiletten geplaatst aan de achterkant van de gymzaal en 2 mobiele toiletten bij binnenkomst aan de schoorstraat. Deze toiletten zullen op tijd geopend worden zodat iedereen er gebruik van kan maken als het nodig is. Er staan ook 2 mobiele toiletten bij het voetbalveld als extra.

 

De routes zijn zo ingedeeld als iedereen op de vastgestelde tijden start dan kan iedereen tussen 18.45 uur en 19.00 uur aanwezig zijn op het opstel veld. We willen om 19.15 uur daar vertrekken en aan de intocht beginnen. Bij het opstel veld zijn jullie startnummers aan de bomen bevestigd, zorg dus dat iedereen bij het goede startnummer gaat staan.

 

De weersverwachting voor morgen avond 22 graden en zonnig, het lijkt er dus op dat we na een aantal jaren regen bij het opstelveld dit jaar droog blijven en droog aan de intocht kunnen beginnen.

Tot morgen en veel wandelplezier.