Dag 2 Dinsdag 25 mei 2016

dag 2 van de Avondwandel4daagse 2016 is een feit. Vanavond is in ieder geval droog verlopen al was het nog wel wat koud voor de tijd van het jaar. Dat betekend flink doorstappen om lekker warm te blijven. Ook vanavond zat de stemming er goed in en net als gisteren hebben de wandelaars zich wederom keurig aan de regels gehouden. Daar waar gisteren toch nog een enkele groep uit de pas liep was dat vanavond niet meer het geval.

Het is een avondwandel4daagse die vooralsnog uitstekend verloopt, dankzij jullie medewerking en een goede inzet van verkeersregelaars. De verkeersregelaars staan er voor de veiligheid van de wandelaars en instructies van deze verkeersregelaars moeten worden opgevolgd door zowel deelnemers als het verkeer. Op wat kleine incidentjes na worden de instructies goed opgevolgd door de wandelaars en het verkeer waardoor de veiligheid gewaarborgd is.

De verzorgingsposten stonden ook deze avond weer goed opgesteld met voldoende ruimte waardoor de groepen rustig konden drinken en de overige wandelaars hier geen hinder van hebben ondervonden. Daarnaast hadden we vanavond een appel als extra traktatie van Boni Supermarkten. De rugzakjes die uitgedeeld zijn kwamen dus goed van pas. We hebben er dit jaar voor gekozen om 2 rugzakjes per groep uit te delen.

Op het startveld verloopt ook alles rustig en wordt er weinig tot geen afval achtergelaten, laten we er met zijn allen voor zorgen dat alles op het sportpark ook netjes blijft verlopen. Denk daarbij aan het afval op het veld maar ook rondom het veld en uiteraard ook het toiletgebruik.

Vanavond hebben we de 15 KM om 17.30 uur laten starten, dit willen we morgenavond ook weer gaan doen. Let wel dat de gewijzigde startijd alleen geld voor de 15 KM, de 15 KM kan vanaf 17.15 daarom de startkaart halen zodat we met deze groep om 17.30 uur kunnen starten.

Tot slot nog even een mededeling van huishoudelijke aard, op alle routes van alle avonden en afstanden staat een telefoonnummer vermeld voor EHBO noodgevallen. Door persoonlijke omstandigheden binnen de EHBO is dit nummer niet bereikbaar tijdens de Avondwandel4daagse. Uiteraard is de EHBO wel aanwezig, mocht er onverhoopt toch EHBO nodig zijn neem dan contact op met nummer van de veiligheidscoördinator of het startbureau.

Morgen is een gezonde wandeldag waar JOGG (Jongeren Op Gezond Gewicht) aanwezig zal zijn om flesjes water uit te delen voor elke wandelaar. Wij hebben deze avond ook uitgeroepen tot gezonde avond, het is dan ook de bedoeling dat de kinderen geen snoep mee nemen maar gezonde voeding.