Dag 3 Woensdag 25 mei 2016

Dag 3 van de avondwandel4daagse 2016 zit er op.

Allereerst een belangrijke mededeling: In tegenstelling tot wat vanavond op het startbureau is medegedeeld worden de starttijden niet gewijzigd. We starten morgen volgens planning met de 15 KM om 17.45 uur, de 10 KM om 18.00 uur en de 5 KM om 18.15 uur De routes zijn zo opgemaakt dat iedereen tussen 18.45 uur en 19.00 uur op het opstelveld is zodat we om 19.15 uur kunnen vertrekken.

Willen jullie er voor zorgen dat dit gecommuniceerd word naar alle begeleiders en teamcaptains?

Door miscommunicatie vanuit onze voorzitter richting het startbureau zijn er wel gewijzigde tijden doorgegeven dit klopt dus niet. Ook de 15 KM start niet eerder, bovenvermelde startijden zijn zo afgestemd dat alles soepel verloopt en op het opstelveld geen lange wachttijden ontstaan.

Morgen staan er bij het opstelveld ook 6 mobiele toiletten (Dixies) waarvan gebruik gemaakt kan worden, deze hebben we speciaal geregeld zodat er niet in de bosjes en in het openbaar getoiletteerd hoeft te worden. Maak er gebruik van maar laten we er ook allemaal voor zorgen dat dit netjes blijft, wij zullen er op toezien dat alles ordelijk verloopt.

Dag 3. Dag 3 is goed verlopen ook vanavond zat de stemming er goed in. Het weer zat ook vanavond wederom mee. Door een typefout in de route van de 5 KM is daar een kleine wijziging geweest, punt 12 stond foutief vermeld en dit is gestuurd door verkeersregelaars. Dit hebben we voor de start medegedeeld en is door iedereen goed ontvangen waardoor dit niet tot problemen heeft geleid.

Zoals gebruikelijk loopt dag 3 door het bos, ondanks de regenval van zondag en maandag waren de wandelpaden goed begaanbaar. Door het droge weer van vanavond was het goed wandelen over de bospaden. De 10 en 15 KM liepen over het Koning Willem Alexanderpad via Oranjedorp terug naar het voetbalveld, de 5 km liep door het oosterbos richting de streek.
Vandaag was ook een gezonde dag, JOGG was bij de start aanwezig om water uit delen en wij hadden gevraagd om de kinderen op deze avond geen snoep mee te geven. Of de avond helemaal zonder snoep is verlopen kunnen we niet beoordelen maar dat de gezonde avond zeker goed is ontvangen en ook goed gehoor aan is gegeven is zeker waar. Er waren zelfs enkele scholen die op de verzorgingsposten stukjes fruit en blokjes kaas uitdeelden om de gezonde avond extra onder de aandacht te brengen.

Er zijn alle avonden foto’s gemaakt door Huigen fotogafie en ook door Johnny Moes, deze foto’s hebben we gedeeld op facebook. Volgende week zullen we een selectie van de foto’s op onze website plaatsen. Hebben jullie zelf leuke foto’s stuur die dan gerust toe als we die mogen delen.

Morgen de slot avond. We verwachten zoals elk jaar weer vele toeschouwers langs de route die de kinderen willen belonen voor hun prestatie, hou daar als groep rekening mee. De laatse 2 KM verloopt onder begeleiding van 4 muziekkorpsen door het centrum van Klazienaveen en zal langer duren dan wanneer er gewoon gewandeld wordt.

Morgenavond is er naast de intocht ook een nacompetitie voetbalwedstrijd van VV Zwartemeer, dit vind plaats op het naburige veld van waar wij starten en binnenkomen. Dit betekent echter wel dat de parkeerruimte voor de kantine van VV Zwartemeer gereserveerd zal worden voor hun toeschouwers. Hou er dus rekening mee dat parkeren op het parkeerterrein bij het sportpark beperkt is. Wijk dus uit naar de ruimte bij de sporthal  of de ruimte bij het beachvolley veld. We zullen parkeerregelaars inzetten om dit te begeleiden.